Scroll

Welcome to the world of Vedic Astrology...!!!

Friday, 24 August 2012

How to calculate Antardasa


Its simple Mathematical Calculations as enumerated below:-

Let us take first Sun Dasa and calculate the sub period of all other planets
Sun Contribute 6 years in its Maha Dasa.  The antardasas of sun will be Sun, then moon, then Mars, then Rahu, Then Jupiter, then Saturn, then Mercury, then Kethu and at last Venus.

Just multiply the years of the planet and multiply the last digit with 3.

First Sun antar dasa will be 6 x 6 = 36. Multiplying 6 x 3 we get 18.  So sun antar dasa will be 3 months 18 days

Then Moon antardasa will be 6 x 10 = 60. Multiplying 0 x 3 we get 0.  Son moon antardasa will be 6 months 0 days

Then Mars Antardasa will be 6 x 7 = 42.  Multiplying 2 x 3 we get 6.  So Mars antardasa will be 4 months 6 days

Then Rahu antardasa will be 6 x 18 = 108.  Multiplying 8 x 3 we get 24. So Rahu antardasa will be 10 months 24 days.

Then Jupiter Antardasa will be 6 x 16 = 96.  Multiplying 6 x 3 we get 18.  So Jupiter antardasa will be 9 months and 18 days

Then Saturn antardasa will be 6 x 19 = 114.  Multiplying 4 x 3 we get 12. So Saturn antardasa will be 11 months and 12 days

Then Mercury antardasa will be 6 x 17 = 102.  Multiplying 2 x 3 we get 6. So mercury antardasa will be 10 months and 6 days

Then Kethu antardasa will be 6 x 7 = 42.  Multiplying 2 x 3 we get 6. So kethu antardasa will be 4 months 6 days

And last is Venus.  Venus antardasa will be 6 x 20 = 120.  Multiplying 0 x 3 we get 0 only.  So Venus antardasa will be 12 months 0 days.

We we add all the above antardasa subperiods we get 6 years
Sun                      03 Months   18 days
Moon                    06 Months   00 days
Mars                    04 months   06 days
Rahu                    10 months   24 days
Jupiter                  09 months   18 days
Saturn                  11 months   12 days
Mercury                10 months   06 days
Kethu                   04 months   06 days
Venus                  12 months   00 days
Total                    69 months  90 days

(90 days is 3 months. Adding to 69 months we get 72 months.
So 72/12 = 6 years. i.e. the total of Sun Maha Dasa)

No comments:

Post a Comment